Friday, March 20, 2020

Viktigt meddelande gällande Cirkelgemenskap Ostara 2020 och covid-19

Kära deltagare.

Mycket har hänt under den gångna veckan och vi har aktivt följt med läget. Den 11.3 utlyste WHO coronavirusepidemin till en pandemi. Dagen därpå höll Finlands regering en presskonferens där offentliga tillställningar med mer än 500 deltagare förbjöds och evenemang på olika håll började avbokas i snabb takt. Från och med den 16.3 har regeringen konstaterat att det råder undantagstillstånd i Finland och folksamlingar med mer än tio personer på samma plats har begränsats. Samtidigt uppmanas medborgare att undvika allt onödigt resande.

I punkt sex i regeringens linjedragning (16.3) stängs statens och kommunernas allmänna samlingsplatser samt hobby- och mötesutrymmen. Vidare rekommenderas att privata och tredje sektorns aktörer samt att religiösa samfälligheter handlar på samma sätt. Se följande länk (på finska).

Även om Cirkelgemenskap Ostara 2020 inte har fler än 9 deltagare så har vi alla ett ansvar för att skydda våra nära och kära och speciellt personer i riskgrupperna. Detta innebär att följa regeringens anvisningar om att undvika icke-nödvändiga resor och undvika att exponera sig själv och andra för smittorisk. Samt att följa noggrann handhygien.

I nuläget hoppas vi fortfarande på att kunna ordna Cirkelgemenskap Ostara 2020 planenligt den 10-12.4. Detta innebär dock att alla deltagare iakttar rådande riktlinjer, håller sig hemma och inte kommer på retreaten om man känner sig sjuk eller har minsta symptom. Därför har vi bestämt följande: ifall du blir sjuk och inte kan delta får du din deltagaravgift återbetald.

Det här är läget just nu, och vi fortsätter att följa med regeringens och THL:s rekommendationer, samt att följa smittoläget noga. Ifall läget förvärras och vi blir tvungna att ställa in retreaten i april har vi följande planer:
  1. Retreaten ordnas i stället den 15-17.5.2020, men vi ordnar vissa programpunkter som videokonferens under den 11 och 12 april.
  2. Retreaten skjuts upp till ett senare datum under sommaren. I detta fall kommer vi att fråga er om datumförslag. Videokonferens ordnas fortfarande den 11 och 12 april i detta fall.
Med andra ord har vi inga planer på att ställa in retreaten helt och hållet, utan vi kommer att ordna den. Dock, om ingen förbättring sker gällande epidemiläget i Finland ber vi er deltagare att förbereda er på att Cirkelgemenskap Ostara 2020 kan skjutas fram. Vi hoppas att detta inte ska behöva ske.

Vi fortsätter alltså att följa med läget, och håller er informerade. Har ni frågor eller funderingar får ni gärna ta kontakt. Det går bra att diskutera i Facebook-evenemanget, men för den som har Discord finns det nu också en finlandssvensk server där: Hexagram. Där hittar du en kanal specifikt för Cirkelgemenskap.

Väl mött och ta hand om er!

~Fenris & Stella

Kom ihåg att tvätta händerna. Du kan ju för all del göra det som en magisk utövning genom att samtidigt utföra Lesser Banishing Ritual of the Pentagram.


No comments:

Post a Comment