Friday, April 17, 2020

Reflektioner efter videokonferensen

Nu har det gått nästan en hel vecka sedan vi i stället för retreat hade en videokonferens under påskhelgen. Cirkelgemenskap Ostara 2020 fick ju byta tidpunkt på grund av den pågående pandemin. I stället arrangerade vi en videokonferens med fem programpass. In alles hade vi åtta deltagare vilket var jättefint.

Gerald Gardners Skuggbok
Videokonferensen inleddes under lördagen med Peter Anderssons föreläsning om traditionell wicca där han även slog hål på olika fördomar och myter om vad traditionell initiatorisk wicca är. Efteråt fanns det tid för frågor och svar.

Under resten av lördagen hade vi ytterligare två pass: ett om ritualer och ett om meditation. Under ritualpasset diskuterade vi varför vi utför ritualer, och varför de är betydelsefulla. Under meditationspasset bjöd Fenris på tre övningar i meditation, visualisering samt grundning och centrering.

Söndagen innehöll två pass varav det första behandlade energiarbete. Här diskuterade vi vad energiarbete är, och hur det relaterar till magi, meditation och ritualer. Under det andra passet diskuterade vi vardagsmagi, från folktro och vidskepelse till olika traditioner som uppstått ur dessa, samt hur man kan använda magi i vardagen. Det blev också en hel del tal om örter och hur man kan använda magi i matlagning.

Att hitta balans är en konstform.
Det kräver övning.
Trots att retreaten blev uppskjuten känns det bra att vi kunde ordna videokonferensen. Glädjande är även att vi fick deltagare från olika håll i Finland. Vi var spridda från Karleby, Jakobstad, Oravais och Vasa till Tammerfors och huvudstadsregionen. Så hade vi ju också Peter med oss från Sverige.

Förhoppningsvis kan vi ordna detta igen. Om du är intresserad av att delta i moot så finns information om kommande svenskspråkiga moot här. Kuparinen Kahvipannu ordnar också moot och ifall traditionell wicca intresserar så kan du också delta i paneldiskussionen om wicca som en mysterietradition den 28.4.2020.


Med önskan om en trevlig vår,
~Fenris och Stella


PS: Det tipsades om en hel del litteratur och böcker under videokonferensen. Vi har gjort vårt bästa för att sammanställa en lista på dessa för den som är intresserad, men den är så pass lång att vi väljer att publicera den som ett skilt inlägg. Inlägget hittar du här.

No comments:

Post a Comment