Wednesday, January 1, 2020

Ett nytt varv på cirkeln

Vänner, det är dags igen. År 2018 ordnades Cirkelgemenskap för första gången och i år blir det en fortsättning på gemenskapen. Under Samhainmooten i Vasa den 30.10.2019 fördes det samtal om en eventuell fortsättning på Cirkelgemenskap och lösa idéer bands snabbt ihop till en genomförbar helhet. I december satte vi så igång med att planera det som nu blivit Cirkelgemenskap Ostara 2020.

Det har varit ett givande arbete att igen plocka upp trådarna och börja väva fram en helhet som ska föra samman likasinnade. Vid Ostara kommer vi att få sammanstråla i en ny och förhoppningsvis större cirkelgemenskap. När det gäller arbetet så har den största delen av planeringen redan gjorts, och det har gått mycket smidigt tack vare att vi så bra dokumenterade vår arbetsprocess från 2018.

Vi valde att behålla konceptet och formatet från förra retreaten rätt så oförändrat. När det gäller programmet lyssnade vi till de önskemål som framfördes efter förra retreaten samt vid Samhainmooten. Temat vi gått inför är därmed back to basics, det vill säga en återgång till grunder. Vi vill göra Cirkelgemenskap Ostara 2020 så nybörjarvänligt som möjligt. Allt kommer inte att rymmas med på retreaten eftersom vi har begränsat med tid och utrymme, men vi hoppas kunna svara på några grundläggande frågor samt lämna mycket utrymme för diskussion.

Vi har minskat på antalet workshoppar från senast, för att inte dagarna ska vara lika fullspäckade, men det finns ändå gott om saker att göra under retreaten och vi satsar på kvalitet framom kvantitet. I år kommer vi också att satsa på musik och sång och försöka nyttja dessa förutom i ritualer också i övriga samlingar.

Vi önskar dig välkommen med i Cirkelgemenskapen vare sig du har möjlighet att delta i Ostararetreaten eller ej. Den här bloggen kommer att uppdateras med jämna mellanrum och här hittar du även information om retreaten. Har du frågor kan du posta dem som kommentar eller skicka e-post till cirkelgemenskap@gmail.com. Vi kommer också att publicera ett FB-event för Ostara 2020 den tionde januari.

Tills dess, ha en fin start på det nya decenniet!

~Stella & Fenris

No comments:

Post a Comment